Den ultimative tjekliste til en nybagt mor

Posted by

At føde er en fantastisk, livsændrende begivenhed. Men det kan også være lidt overvældende – især hvis du ikke er forberedt. For at gøre dine første par dage og uger som nybagt mor lidt nemmere (og mindre stressende), er det vigtigt at sikre dig, at du har alt det udstyr, du skal bruge til din nyfødte, før du bringer dem hjem fra hospitalet. Her er en liste over alt, hvad du skal købe (eller låne), inden barnet kommer.

Babytøj 

Du skal bruge masser af trøjer, sovesokler og andet tøj, som din baby kan have på i de første par uger og måneder. Sørg for at købe tøj, der er behageligt og nemt at tage på og af, da du kommer til at skifte meget i de tidlige dage. Du vil måske også købe et par outfits til særlige lejligheder, som familiebilleder eller feriefester. 

Babymøbler 

Du skal selvfølgelig have et sted, hvor din baby kan sove, samt et sted at skifte ble og opbevare tøj. En tremmeseng eller en vugge er standard, men der er også masser af andre muligheder tilgængelige, såsom co-sovendere og pack ‘n plays. Du skal også bruge et puslebord eller puslepude sammen med en kommode eller opbevaringsspand til babyens tøj. Og glem ikke en høj stol – du skal bruge et sted, hvor din lille kan sidde, når det er tid til at spise! 

Babyfodringstilbehør 

Hvis du ammer, skal du bruge en ammepude, nogle behagelige amme-bh’er og nogle ammeindlæg (tro mig, lækager sker). Hvis du giver flaske, skal du bruge flasker, brystvorter, modermælkserstatning, bøvseklude og en flaskebørste. Og uanset om du ammer eller giver flaske, har du brug for en måde at sterilisere din babys flasker på – en elektrisk dampsterilisator er hurtig og nem. 

Barnevogn og en babystol til bilen

Du skal selvfølgelig have en måde at transportere din baby på, uanset om det er en klapvogn, en BabyBjorn-bærer eller noget andet. Og hvis du planlægger at tage din baby med ud i bilen, skal du bruge en autostol til spædbørn – de fleste hospitaler vil ikke lade dig tage af sted uden et

Baby badekar

Du skal bruge et sted at give din baby et bad, og der er masser af muligheder tilgængelige, fra simple kar, der passer i din vask til større selvstændige kar. Du skal også bruge nogle grundlæggende ting, som en blød vaskeklud og en mild babysæbe.

Babyalarm

En babyalarm er et must-have for enhver nybagt forælder – den lader dig høre (og se) din baby, selv når du er i et andet rum.

 

Der er masser af andre ting, du måske ønsker at købe til din baby, men denne liste burde få dig i gang. Når du køber, er det måske bedst at tjekke udsalget, da dette gear kan være dyrt til en normal pris. Næste gang det er Black Fridag, så besøg fridayblack.dk og begynd at gå på opdagelse. Bare husk at tage dig god tid og ikke stresse – du har det her! Tillykke – og held og lykke!