Legemad med Hama Perler

Posted by

Det er sjovt, hyggeligt og lærerigt at lave perleplader med Hama rørperler, og det er endnu sjovere at lege videre med perlepladerne når de er færdige og strøget.

Lav sjove madvarer i perler med ungerne, og lad dem fortsætte hyggen og legen i legekøkkenet, hvor alle bamser, familiemedlemmer og venner kan komme til fest med masser af lækker perle mad.

Børnene skal naturligvis være store nok, til ikke at putte små stykker fra perlepladerne i munden, hvis disse skulle knække. Vi anbefaler strygning på begge sider af perleplader, for den bedste holdbarhed. Børnene kan lave legemad af både Hama midi og maxi perler.

Og skal du have fyldt dine perle lagre op, så finder du masser af Hama perler hos Undermyroof.dk, og ofte har de også gode tilbud på perlerne.

Lav is af perler

Vil børnene åbne en isbod i legehuset eller sandkassen?

Lav fine is af perlerne, det er faktisk ikke så svært, du behøver blot en firkantet plade og en masse lækre farver; Med gule og røde perler kan du lave en sjov filur is, hvid og brun kan blive en kung-fu, eller lav en zapp is af de skønne pastelfarver. Champagnebrus består af grøn og brun osv. Der er masser inspiration at finde online, og ellers er det kun fantasien der sætter grænser.

Lav en lækker perle burger

Du kan også lave en lækker byg selv burger i perler; Lav over- og underbolle hver for sig, på runde flade perleplader, lav evt. sesam med en anden farve på overbollen. Herefter kan alt fyld laves på forskellige plader, bøf, salat, tomat, ost, agurk, bacon osv. Når pladerne er strøget hver for sig, har du en masse forskellige perleplader, du kan samle til en lækker burger, lige efter bestilling i barnets burgerrestaurant.

Lav en pizza i perler

Lav en pizza på samme måde som burgeren ovenfor. Lav først pizzabunden på en stor rund plade. Byg så alt det fyld man kan komme på en pizza på individuelle plader. Stryg alle delene og pizza restauranten er klar til at modtage bestillinger.

Smørrebrød i perler

Lag på lag metoden ovenfor kan bruges til meget forskelligt legemad i Hama perler. Det er også nemt at lave lækre rugbrødsmadder/smørrebrød. Det kan være æg i skiver, tomat, spegepølse, bacon, ost, salat – Alt det pålæg man kan forestille sig. Du skal blot lave rugbrødet i brune perler og pålægget som du har lyst til, i lige de farver du synes, stryge pladerne hver for sig, og stable i lækre rugbrødsmadder efter bestilling.

Det er kun fantasien der sætter grænser – Der kan også laves perlemad og kager i 3D, hvis siderne laves og limes sammen. Med Hamas mange mange farver, plader og muligheder er det nemt at starte sin egen restaurant med lækker perle mad på menuen, hjemme på børneværelset.