Udendørs leg: 4 gode udendørslege til børn

Posted by

Sommeren og sommerferien har i den grad ramt Danmark. For mange forældre og børn betyder dette utallige timer af leg og underholdning. Som forælder ved du garanteret allerede, hvor svært det kan være at underholde dine børn, når solen varmer hele dagen lang. Det er her, de fleste søger udendørs i haven. Her kan det dog også være svært at skulle finde på en masse sjove udendørslege. Der findes dog et hav af forskellige udendørslege til børn! Læs med herunder, hvor du får 4 eksempler på udendørslege til børn.

Sjov sæbeboble fangst

Hvis du ønsker flere timers underholdning for dine børn, kræver det faktisk ikke mere end et par sæbebobler. Ja, du læste helt rigtigt! Børn er vilde med sæbebobler – især udenfor! Her kan de jagte sæbeboblerne i timevis, uden at de bliver trætte af det. Bliver de trætte af det, finder du blot en omgang nye sæbebobler frem, som de kan løbe rundt i haven og fange.

Nedkølende vandleg

De høje temperaturer kan hurtigt blive overvældende for børn, og det kan derfor være en god ide at nedkølende dem regelmæssigt. Du tror det måske ikke, men du kan sagtens lave en leg ud af at blive nedkølet! Du kan blandt andet opsætte en vandspreder eller en vandslange i haven, som børnene kan lege med. Er du bekymret for, om dette kommer til at fylde i haven efterfølgende, kan du investere i en slangevogn, som kan opbevare haveslangen.

Gemmeleg for hele familien

Gemmeleg er en gammel leg, som de fleste kender – her gælder det både børn og voksne! Som barn har du garanteret selv brugt mange timer på at lege gemmeleg. Fordelene ved gemmeleg er, at alle kan være med, og det kan foregå overalt. Det kan eksempelvis foregå i haven om sommeren. Frygt ej, hvis du har en lille have med få gemmesteder! Børn er enormt fantasifulde og kreative, og de skal derfor nok finde et skjul, når det kommer til gemeleg.

Klassisk hinkeleg

Sidst, men bestemt ikke mindst på listen, er den klassiske hinkeleg. Hinkelegen er enormt populære blandt både børn og voksne. Den primære grund til dette er, at den kan foregå alle steder. Du kan blandt andet optegne en hinkebane på fortovet ved siden af din bolig. Derudover er hinkelegen populær, fordi den kan foretages på mange forskellige måder. Børn er som tidligere nævnt fantasifulde, og de finder derfor hurtigt på nye måder at lege den klassiske hinkeleg på!