Undersøgelse afslører: Denne godnatsang hitter i de danske børneværelser

Posted by

Babyhelp.dk har netop afsluttet en stor spørgeskemaundersøgelse omkring, hvilke godnatsange der er danske forældres favoritter. Foruden at belyse dette områder kigger undersøgelsen også på, hvilke parametre der er afgørende for en god godnatsang.

For nyligt afsluttede Babyhelp.dk en spørgeskemaundersøgelse med 1.227 respondenter, hvor fokuspunktet var at kortlægge, hvilke godnatsange danske forældre holder mest af, og lad os da bare få afløb for spændingen ved at afsløre, hvilken sang de fleste respondenter pegede på som værende deres favorit.

Er du klar?

Godt så – jamen så giv mig en trommehvirvel.

Den godnatsang, som flest danske forældre holder allermest af, er…

Elefantens Vuggevise.

Næsten 20 % af de godnatsang-syngende respondenter pegede nemlig på denne.

Sådan ser top 10 ud

Ifølge Babyhelp.dk’s undersøgelse ser det langt henad vejen ud til, at det er klassikerne, der hitter i de danske børneværelser, når der skal synges godnatsange.

Top 10 over de mest populære godnatsange er nemlig – ifølge denne undersøgelse – som følger:

  1. Elefantens Vuggevise/Sov sødt lille Jumbo (19,8 %)
  2. Solen er så rød mor (15,7 %)
  3. Blops Godnatsang (8,6 %)
  4. Under stjernerne på himlen (7,2 %)
  5. Jeg ved en lærkerede (6,3 %)
  6. Du er min øjesten (3,7 %)
  7. Puff (3,5 %)
  8. Pjerrot sagde til månen (2,5 %)
  9. Se min kjole (2,3 %)
  10.  Mariehønen Evigglad (2,1 %).

Som du kan se, efterfølges hver sangtitel af en procentsats i parentes. Denne procentsats refererer til, hvor mange af de godnatsang-syngende respondenter, der pegede på hver enkelt sang.

Hvad kan en god godnatsang?

Som bemærket tidligere havde undersøgelsen også fokus på at kortlægge de kendetegnende parametre for en god godnatsang, og ifølge undersøgelsen er det ekstremt vigtigt, at en godnat sang gør barnet, der hører denne roligt, og at barnet godt kan lide sangen.

Derudover fortalte en del respondenter, at de havde peget på netop den sang, de havde, fordi de godt kunne lide sangens melodi og/eller tekst.

Tak til Babyhelp.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Babyhelp.dk. Hvis du ikke kender Babyhelp.dk, kan vi fortælle, at der er tale om en kæmpestor portal henvendt mod nybagte og kommende forældre.

På Babyhelp.dk kan du finde et utal af artikler relateret til småbørn. Det være sig blandt andet artikler om, hvornår en baby må bruge sut, hvor meget en baby skal sove, hvornår en baby må få banan og så videre.

Derudover byder Babyhelp.dk på et produktguide-univers, hvor du kan finde guides til de bedste pusletasker, aktivitetstæpper, barnevogne og lignende.

Med andre ord er Babyhelp.dk altså et decideret mekka for nybagte og kommende forældre. Er du lige blevet far eller mor – eller bliver du det inden længe – anbefaler vi derfor, at du tilføjer Babyhelp.dk til dine foretrukne hjemmesider i din browser. Du vil nemlig med garanti kunne bruge meget af deres indhold i dit forsøg på at blive den bedst mulige forælder.