Støt op om de Danske Hospitalsklovne

Posted by

Når sygdommens barske realiteter rammer vores små kære poder, så går det som udgangspunkt altid direkte i hjertekuglen. Det er umenneskeligt for alt og alle, når et lille uskyldigt barn bliver ramt af sygdomstoget, som koldt og kynisk tager ram på de nysgerrige og upolerede væsner. Men hvorfor bør vi støtte op om, beskytte og værne om de Danske Hospitalsklovne?

De rækker en hånd ud, når mørket falder på. Hvis der er langt til lyset i tunnelen, så sørger de for, at børnene finder noget tryghed, får et afbræk eller tager afstand fra livet på hospitalet.

Bliv klogere på de Danske Hospitalsklovne

De Danske Hospitalsklovne har en mission. De ønsker at forøge de indlagte børns livsglæde, så de har mod på at bekæmpe sygdommen, der befinder sig i dem. Børnene har et vidt forskellige udgangspunkt, hvorfor vores legehelte møder dem i deres angst, frygt, kedsomhed, ensomhed og glæde. Det vil sige, at der kan hjælpes med lige fra at komme igennem en undersøgelse til at aktivere et sengeliggende barn. Når de samarbejder med det resterende hospitalspersonale, så er det netop med fokus på, at børnene skal mødes i behandlingsstedernes behov.

De forskellige Danske Hospitalsklovne bliver uddannet til at kunne klare mosten, der ikke er nem at håndtere. Det er især mødet mellem barn og klovn, der bliver forberedt på at styrke og gøre stærk. Det er dog klart, at der er behov for støtte og opbakning til dette projekt, da økonomien har altafgørende betydning for, hvor mange børn de får lov til at sprede glæde hos.

Du kan læse meget mere om de Danske Hospitalsklovne ved at besøge danskehospitalsklovne.dk.

Giv børnene nogle uforglemmelige oplevelser i hårde perioder

Sygdom kan ramme mange børn på vidt forskellige måder. Det kan være i den helt forfærdelige skala, hvor de bliver udsat for sygdomme, som ikke engang voksne mennesker har haft – eller kender til. Ligesom der i den modsatte side også findes hverdagsskavankerne, der for de små kan være overvældende at håndtere.

Det vil sige, at når voksne konfronterer helbredet hos lægen, og vi får at vide, at et mindre eller større indgreb bliver nødvendigt i det videre sygdomsforløb, så kan vi forholde os til det. Som barn er hospitalsverdenen sat sammen på en helt anden måde. Her kommer de Danske Hospitalsklovne, der bestræber sig på at fremtvinge lyset i mørket, så barnets følelser også rummer leg, magi, glæde og mod.