Find det bedste til dit barn

Posted by

Alle forældre vil deres børn det bedste, og det vil du selvfølgelig også. Men hvad er det bedste for børn? Det har været en debat blandt både psykologer, pædagoger og forældre i evigheder, men det tætteste, man kan komme på svaret, er, at forskellige børn har forskellige behov. Hvad er det bedste for dit barn?

Kend dit barn

Når barnet er født, har man straks en stor kærlighed til dem, selvom du sådan set ikke kender dem bedre end en fremmed. Båndet imellem barnet og deres forældre er helt unikt, og det kan ikke beskrives ordentligt med ord. Så snart at barnet har de kognitive og motoriske evner til at udpege deres præferencer, hvad end det handler om tøj, Minecraft legetøj eller deres yndlingsfigur på uroen, skal du lade dem tage de valg. Det er sundt for børn at vænne sig til at tage valg, og at de ikke nødvendigvis er farlige, så de ikke bliver ubeslutsomme som ældre.

Klar kommunikation

Selvom dit barn ikke selv kan tale som helt lille, har børn et helt ordforråd inden de overhovedet er født. Snak med dem, og se på dem i øjenhøjde. De er mennesker, og deres følelser er lige så ægte som dine, selvom deres problemer kan virke mindre. De har ikke brug for at vide, at de skal komme sig over det, eller at de skal tage sig sammen. Du kommer ikke lige så langt med skæld ud, som du gør med respekt og kommunikation.

Det gode legetøj

Selvom man selvfølgelig ikke vil opfordre ens barn til at være materialistisk, er legetøj og lignende ting stadig super vigtigt for barnet. Det påvirker nemlig deres udvikling. Børn leger af samme grund som dyr leger i naturen; for at forberede sig på voksenlivet, selvom det er med dukker og Minecraft legetøj i stedet for med tænder og kløer. Børns leg består ofte af ting, som de har set på TV, eller set voksne gøre, og det hjælper dem til at forstå verden. Du kan give dem legetøj fra et mærke, som der kan være relevant for dem igennem hele deres liv. Det kan for eksempel være udviklingen fra Minecraft legetøj til selve spillet, og det kan give dem stor tryghed.

Gode minder

Hvad kan de lide? Hvad kan du lide? Hvad kan I gøre sammen? Gode minder og sjove oplevelser baseret på jeres fælles interesser styrker jeres forhold for livet. Hvis du for eksempel har givet dem Minecraft legetøj som små, kan I spille Minecraft sammen, nu, hvor de er blevet lidt større. De vil bringe minderne om Minecraft legetøjet med ind i de hyggestunder, I har sammen, og det vil knytte jer til hinanden. Det bedste, du kan give til dit barn, er et godt og trygt forhold til dig.