Præmature tøj og størrelsesguide til den lille guldklump

Posted by

Som far eller mor til et præmaturt barn har du nok at se til. For selvom alle børn har brug for kærlig pasning, har dit lille barn ekstra behov for tid og omsorg.

Du skal selvfølgelig bruge din tid på at tage dig kærligt af barnet – ikke på at vælge tøj! Derfor får du her en præmatur tøj størrelsesguide.

Præmatur tøj – størrelsesguide:

Størrelserne her er cirka-størrelser, der kan variere fra mærke til mærke. Spørg gerne, hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge!

 

Barns vægt:                    Tøjstørrelse:

 

900-1500 gram               32

 

1500-2000 gram             38

 

2000 – 2500 gram           44

 

2500 gram – 3000 gram   50

 

 

6 gode tips, når du shopper tøj til dit præmature barn

Shop tøj i praktiske materialer af høj kvalitet

Tøjet bør være syet af bløde og behagelige materialer af høj kvalitet. Gerne uld, silke og bomuld.

Det sikrer, at barnet har det rart og hverken får det for varmt eller koldt. Samtidig holder tøjet sig pænt vask efter vask.

Særligt undertøjet kan gøre en stor forskel for barnet. En af vores kunder fortæller, at hendes barnebarn havde det så dejlig varmt i en Green Rose Merino uldbody, bukser og vest, at temperaturen i varmekassen kunne sættes fem grader ned.

Du skal ikke være bange for at vælge uld, selvom du måske har gået i kradsende uldtrøjer som barn. I dag er uld nemlig behandlet, så det ikke stikker, men føles rart og behageligt. Især merinould eller uldblandinger med silke eller bomuld egner sig godt til det helt lille barn.

Se efter tøj i god pasform

Når dit barn er født for tidligt, er det ekstra vigtigt at vælge tøj med god pasform og gerne tøj med udvendige syninger, så syninger ikke irritere den lille sarte krop.

Det sikrer, at barnet kan holde varmen, uden at tøjet generer huden.

Tøjet må selvfølgelig ikke stramme – men det må heller ikke være for stort. For hvis tøjet er for rummeligt, får barnet svært ved at holde varmen. Der kan også opstå folder, der generer barnet.

 

Køb stort ind – men i flere størrelser!

Det er selvfølgelig altid nemmest og billigst at købe stort ind. Men dit præmature barn vokser sikkert hurtigere, end du tror.

Pas derfor på, du ikke køber for meget ind af de små størrelser. Køb hellere nogle sæt af hver størrelse – det sparer dig både tid og penge.

Husk at tænke på årstiden, når du vil købe stort ind. Før du shopper forud, er du nødt til at se på kalenderen og anslå, hvor stort dit barn vil være, næste gang årstiden skifter. Det er vigtigt, at der ligger et par varme trøjer i den rigtige størrelse klar, når det bliver koldt – og korte bukser til den varme tid!

 

Hold øje med størrelserne

Vær opmærksom på, at tøjets størrelse kan variere, alt efter hvilket mærke du vælger. Shop derfor kun tøj med god angivelse af størrelse og et billede, hvor du får et klart indtryk af pasformen.

Spørg, hvis du er i tvivl!

Vælg tøj med den rigtige lukning

Dit præmature barn er ekstra følsomt overfor sansepåvirkninger.

Køb derfor gerne tøj, hvor sømmen sidder udenpå tøjet.

Se også efter tøj med tryklås i stedet for knapper og lynlås, der kan genere barnets hud. En lukning i siden og på skulderen gør det nemmere at komme til, når dit barn skal pusles og skiftes.

Pas godt på tøjet – og spar penge

Det er vigtigt at følge anvisningen, så holder tøjet sig pænt og brugbart meget længere. Vask tøjet ved den rigtige varmegrad, og undgå vaskepulver med parfume. Det er heller ikke nødvendigt at bruge skyllemiddel. Hæng tøjet glat op straks efter vask – så undgår du krøllet tøj. Husk specielt vaskepulver til ULDTØJ.

 

Shop præmatur tøj hos Farmors Outlet

Find alt det flotte og praktiske babytøj i Farmors Outlet.

Shoppen fører præmature tøj til børn helt ned til størrelse 0,45 kg.  fra gode mærker som Tiny Me, Fixoni, Tiny Chick, Pippi, Little Bee og Green Rose

Alt tøjet har en god pasform, og det er designet i behageligt og praktisk bomuld, merinould og silke.

Desuden finder du i shoppen et stort udvalg af tøj, legetøj og udstyr til større børn op til 8 år.

Vil du lære og vide meget mere om præmature børn og forældres oplevelser eller har brug for hjælp kan du finde gode informationer hos Dansk Prematureforening.dk

Jeg er selv medlem af Dansk prematureforening, mere for at støtte op om deres gode arbejde.

Jeg er E-mærket, hvilket er din sikkerhed for sikker nethandel : https://farmorsoutlet.dk