Lær dit barn at cykle med en løbecykel

Posted by

En løbecykel er et fantastisk redskab til små børn, der gerne vil have oplevelsen af at køre på cykel. En løbecykel giver barnet balancen og selvtilliden til at køre på rigtig cykel, så de i nogle tilfælde helt kan springe støttehjulene over. Cykeltypen er populær til børn der lige netop ikke er store nok til at køre på en rigtig cykel, men gerne vil kunne ræse rundt i stuen, i haven og på fortovet.

 

En løbecykel er på mange måde designet som en lille børnecykel, men uden pedaler og med lavere sadelhøjde. Barnet er sikret fodfæste, men kan stadig opnå en fin fart på de små cykler. Barnet sidder blot på cyklen sadel, og skubber sig fremad med fødderne på jorden. Cyklerne er lette og nemme at styre, så selv de allermindste kan håndtere cyklerne både indenfor og udenfor.

 

En løbecykel er stort set altid med aluminiumsstel så den holde let. Nogle modeller er med to hjul som en almindelig cykel, mens andre er med fire hjul til dem der har brug for lidt ekstra hjælp til balancen. Løbecykler er super redskaber til at lære at holde balancen på to hjul, og er ofte en kæmpe hjælp for mange familier, når de små skal lære at køre på cykel.

 

En løbecykel kan bruges stort set overalt. Den kan bruges indendørs, eksempelvis i stuen, hvis der er plads nok, i haven på både terrasse og græs, samt i offentligheden på stier, fortov og i skoven. Der er i virkeligheden ikke rigtig nogen begrænsninger for hvor løbecyklerne kan bruges. Cyklerne er derfor populære hos familier både i byen og på landet.

 

En løbecykel fylder ikke meget. De kan nemt medbringes i bilen eller toget, og da de heller ikke vejer det store, kan de som sådan også bare tages med i hånden. Mange familier nyder en tur i skoven, og hér kan du altså nemt medbringe løbecyklen til dine børn. Cyklen er for mange et populært alternativ til at bære barnet eller skubbe på en barnevogn. Her får barnet også mulighed for selv at bevæge sig rundt, få noget bevægelse, og hele tiden blive bedre til at køre på cykel.

 

De fleste cykelhandlere i Danmark har et udvalg af løbecyklere i forskellige størrelser og former. De fleste producenter er med navne som man kender fra almindelige voksencykler, og er kendetegnet af super kvalitet. Der er ofte et fint udvalg af forskellige designs og farver, så selv de allermest krævende børn kan få tilfredsstillet deres cykelbehov. Cyklerne er oftest lavet i flotte, iøjnefaldende farver, så cyklen kan genkendes og stadig ser sej ud.

 

Løbecykler kan justeres i sadelhøjden så barnet også kan vokse med cyklen, og ikke blot kan bruge cyklen i et par måneder. Mange børn kan bruge deres løbecykel i flere år, hvorefter der skiftes til en større model, eller en rigtig cykel med eller uden støttehjul