Tre tips til indretning af børneværelset

Posted by

Dit barn er din største guldklump, og intet mindre end det bedste er godt nok. Forældre vil gerne indrette børneværelset, så det både er pænt, men også opfylder barnets behov. Børn elsker legetøj, og de bliver i godt humør af fine farver, så det er værd at overveje, når du indretter børneværelset. Derudover skal man også tage højde for de praktiske funktioner som for eksempel en ordentlig seng og plads til legetøj. Læs med her og få tre gode råd til hvordan du indretter et børneværelse, som opfylder barnets behov, men som også er praktisk indrettet med de nødvendigheder, der hører sig til.

En god seng

Alle mennesker, både børn og voksne, bruger mange timer på at sove. Børn bruger endda måske endnu flere timer, og deres søvn er meget vigtig, fordi de har brug for søvn for at udvikle sig. Søvn er vigtigt for alle, men især for børn. Det er også vigtigt for børn, at de har en nogenlunde stabil døgnrytme, og forældre gør gerne, hvad de kan, for at rammerne for det er, som de skal være.

En god seng er derfor uundværlig i børneværelset. Du kan finde forskellige børnesenge både i butikker og på nettet. Børnesenge kommer i forskellige størrelser og udseende, og der skal helt sikkert nok være noget, som passer til dit barn. Det kan være, at du går ind for den helt klassiske seng, som du kan pynte med sengetøj i farver, som dit barn holder af. Der findes også mange børnesenge, som er udstyret med for eksempel en rutsjebane, eller senge, som har form som en racerbil. Der er mange muligheder, som du kan undersøge.

Vægmaleri

Børn elsker farver, og man kan ikke undgå at blive i godt humør, hvis man er omringet af fine farver. Hvis du har et kunstnerisk øje, så er væggene på børneværelset en perfekt mulighed for at udfolde dine egne kreative evner, samtidig med at du indretter børneværelset efter dit barns hjerte.

I stedet for at male væggene ensfarvede kan du dedikere en væg til et vægmaleri. Det er en sjov og hyggelig måde at gøre værelset mere personligt på. Måske elsker dit barn Peter Plys, og så er det en oplagt idé at lave et Peter Plys portræt på en af væggene. Et vægmaleri er en god mulighed for at dekorere værelset efter, hvad dit barn kan lide. Du kan tage barnet med i processen, og i kan sammen blive enige om hvilke motiver og farver, der skal være på væggen. Hvis du ikke maler eller tegner selv, kan du måske få en du kender til at gøre det.

God plads til legetøj

Det er altid skønt at beskæftige sig med de ting, der fryder øjet, men man skal huske at overveje de praktiske aspekter også. Børn har meget legetøj, og det skal opbevares. Det er derfor en god idé med nogle hylder og reoler, som kan opbevare legetøj. Du kan eventuelt male reolerne, så de er farverige og pynter samtidig. Der er mange gode muligheder for opbevaring. Hvis der er plads under sengen, kan du også investere i nogle bedrollers, som kan opbevare legetøj, sengetøj eller noget helt tredje, som i har behov for pladsen til.